Skip to content

Látogatható kiállításaink

Rábaközi fafaragók kiállítása

2009-ben nyitottuk meg a RÁBAKÖZI FAFARAGÓK állandó kiállítását, melyben a tájegység rég elhunyt és ma is élő alkotóinak adunk bemutatkozási lehetőséget. A gyűjtés ma is folytatódik, kiállításunknak híre van a megyében,számos egyéni és csoportos látogatója van. Új alkotók műveit is szívesen fogadjuk. Az éven át nyitva tartó tárlat megtekintéséhez vezetőt is biztosítunk. A kiállítás érdekessége az Erdélyből visszaköltözött alkotók jellegzetes, a rábaközitől eltérő mintavilága

Horváth Győző néprajzi kiállítása

Horvát Győző nyugdíjas tanár, néprajzkutató Rábaköz szellemi értékeinek gyűjtése közben figyelt fel a régi falusi élet tárgyaira. Négy évtizede igyekszik megmenteni a pusztulásra ítélt paraszti élert, a gazdálkodás, a földművelés és állattenyésztés eszközeit, a lakáskultúra egyes darabjait, a konyhák berendezéseit. A két teremnyi tárgyi anyagot régi könyvek, szakrális emlékek, egy XVIII. századi mestergerenda teszik látványossá és érdekessé. A látogatók a kiállítás megtekintése során nagyszüleik világát fedezhetik fel.

Ó házak-Varga Barnabás fotókiállítása

Varga Barnabás helyi születésű tanár, hobbi-fotós évek óta fényképezi a falu régi épületeit. Közülük nem egyet ma már csak a fotók őriznek, de felújított állapotban még eredetiben is látható néhány épület. A szentendrei skanzenben újra felépített bogyoszlói parasztház egy-egy eredeti példánya is áll még, igaz, meglehetősen tönkrement állapotban.
A fotókiállítás szervesen egészíti ki a szomszédos teremben megtekinthető rábaközi szobabelsőt.

Emlékek a régi iskolából

Iskolánk 2007-ig működött. Bezárásakor szerettünk volna emléket állítani a több száz éves intézménynek. Utcafrontján a TANÍTÓK FÁJÁRA elhelyezett emléktáblán valamennyi elhunyt, egykori tanítónkra emlékezünk.
Az előtérben kialakított kiállításon igyekeztünk bemutatni az egykori iskola életét. Régi szemléltető eszközök, oklevelek, korabeli fotók, múlt századi iskolai naplók, bizonyítványok, régi tankönyvek, iskolabútorok tekinthetők meg a tárlaton.


Megtekinthetők:

Munkanapokon

Hétfő-szerda, péntek: 8.00-11.00

csütörtök:8.00-11.00, 14.00-16.00

Ettől eltérő időpontban előzetes egyeztetés szükséges.
Elérhetőség: 06/96/282-111

onkormbogyoszlo@m-kabel.hu